Jump to content
Ordering & InfoSupport ForumSupport DeskContact UsEmail Sign-UpReseller Finder

what happened?


rigidrider51
 Share

Recommended Posts

OK this was my second tank I've coated.First one no problems,,this one no problems untill one month later,,,all the coating lifted,,after one month!! and three or four tanks of gas !! it's bubbled and wrinkeled but it is not falling off yet,still kinda hard.will the stripper take it all off?and can it do it again? Ive followed the directions exactly,,what happened


Link to comment
Share on other sites

Here is a great troubleshooting page for you: http://www.kbs-coatings.com/fix-it-guide-tank-sealer.html


CAUSE:

Improper preparation of the substrate (cleaning & etching).

Inadequate drying of tank interior prior to applying sealer.

Too hot/humid atmospheric and/or tank surface conditions during application or curing.


REPAIR:

Strip out Tank Sealer (Using KBS Strip). Repeat AquaKlean, RustBlast, and Gold Standard Tank Sealer steps.


PREVENTION:

Thoroughly clean and prepare all tank surfaces according to product recommendations.

Allow tank interior to dry completely before applying sealer.

Allow tank to reach normal room temperature before applying sealer.

Allow tank to dry slowly at room temperature.

Do not attempt to "speed up" the cure time by placing tank in direct sun or near heat source.


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...